In november hebben de eerste bewoners van de 86 nieuwe woningen in de Landgoederenbuurt, Almere Buiten, de sleutel ontvangen. Er reageerden meer dan 450 woningzoekenden via WoningNetop deze woningen. Maar de vraag is wanneer zich een volgende kans voordoet?


Het appartementencomplex De Klinkenberg bestaat uit 51 driekamerwoningen. Ook zijn er 35 eengezinswoningen met tuin gebouwd. De prijzen voor deze nieuwe en comfortabele huurwoningen zijn bewust laag gehouden door GoedeStede. De woningen zijn verhuurd aan mensen die voor huurtoeslag in aanmerking komen.

GoedeStede draagt met deze woningen bij aan de ambitie van de gemeente Almere om betaalbare en iets kleinere woningen te realiseren. Ook hebben wij met deze nieuwbouw voldaan aan de gemaakte prestatieafspraak voor 2015 met de gemeente. Wij zijn nog in overleg met de gemeente om ook in 2016 weer nieuwe woningen te kunnen bouwen voor een betaalbare prijs. Een ding weten we echter zeker: de vraag naar deze betaalbare woningen is enorm groot.