Almere groeit nog altijd. Wij willen onze woningportefeuille ook laten groeien want de vraag naar betaalbare huurwoningen is en blijft enorm groot. Met onze nieuwe en bestaande woningen zorgen we voor een gedifferentieerd woningaanbod. In wijken en buurten streven we naar een goede mix tussen goedkope woningen en iets duurdere woningen. Nieuwe woningen bouwen we op grotere nieuwbouwlocaties, maar ook op inbreidingslocaties waar we zorgen voor een fijne woonomgeving. Via ons gevarieerde aanbod in woningtypen en in prijsklassen, stimuleren we verhuisbewegingen en daarmee doorstroming op de woningmarkt.

Nieuwbouw De Stripmaker

 Nieuwbouw De Stripmaker
Aan de rand van de Oostvaardersplassen in Almere Buiten wordt een nieuw buurtje gebouwd. Het project De Stripmaker wordt ontwikkeld door woningstichting GoedeStede in samenwerking met Trebbe Wonen. Het plan bestaat uit verschillende woningtypen en prijsklassen. Inmiddels is de bouw van de 112 huurwoningen in volle gang. GoedeStede gaat 88 sociale huurwoningen verhuren. De 24 vrije sector huurwoningen verhuurt BPD.

Het plan wordt in fases opgeleverd. Het eerste deel wordt naar verwachting eind mei geadverteerd via WoningNet. De andere woningen volgen na de zomer.

meestgestelde vragen stripmaker 2021

Nieuwbouw De Deining

Nieuwbouw De Deining
Op de locatie van de voormalige basisschool De Dubbeldekker in de Hofmark (de Marken, Almere Haven) worden 20 sociale huurwoningen gebouwd. Het project wordt ontwikkeld door woningstichting GoedeStede in samenwerking met Trebbe bouw BV. De bouw is inmiddels gestart. De woningen worden begin maart 2021 op WoningNet geadverteerd.

Indeling
Er komen 19 driekamer seniorenwoningen met een kap en 1 tweekamer seniorenwoning met een plat dak. De woonkamer, slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zich een extra (slaap)kamer met wastafel. Alle woningen hebben een eigen berging in de tuin, voorzien van elektriciteit. De tuin wordt voorzien van een laag hekwerk en toegangspoort zodat er veel zicht op het ‘hof’ ontstaat.

Voor wie?
De woningen zijn betaalbaar voor mensen die aangewezen zijn op huurtoeslag en kosten 633,25 euro (prijspeil 2021).  Alle woningen worden toegewezen aan kandidaten van 55 jaar en ouder.

Goede isolatie
De woningen worden zeer goed geïsoleerd. De woningen worden elektrisch verwarmd via radiatoren. Samen met de uitgekiende vraaggestuurde mechanische ventilatie (box) met CO²-sensor in de woonkamer en slaapkamer zorgt dit voor een fijn binnenklimaat. Het warmwater is geregeld met een warmtepompboiler. Afhankelijk van de ligging worden er 5-9 zonnepanelen op het dak geplaatst.

Bouwgroep De Deining
Tijdens de informatieavonden voor buurtbewoners hebben enkele enthousiaste senioren zich verenigd in bouwgroep ‘De Deining’. Zij denken met GoedeStede mee over het ontwerp van de woningen en de buitenruimte. Ook vormen zij in sociaal opzicht al een hechte groep. Hun betrokkenheid bij het project en hun zorg voor elkaar (ook al wonen ze fysiek nog niet bij elkaar) is uniek. Deze bouwgroep is erkend door de gemeente. De Deiners willen ervoor zorgen dat nieuwe bewoners zich snel thuis gaan voelen in de woningen en bij de groep. Ook ondersteunen ze elkaar waar dat nodig is.

Bouwen voor de buurt
De woningen worden in Maart 2021  geadverteerd op Woningnet regio Almere. In de advertentie wordt aangegeven dat woningzoekenden uit De Marken voorrang krijgen. Daarmee proberen we de doorstroming in de wijk te bevorderen. Zo krijgen mensen die gehecht zijn aan de buurt, de mogelijkheid om er te blijven wonen in een meer passende woning.

Van Groot naar Beter
De woningen worden ook aangemerkt voor de regeling ‘Van Groot naar Beter’. Bent u hiervoor aangemeld, dan krijgt u voorrang op reguliere woningzoekenden.  Indien van toepassing kunt u ook in aanmerking komen voor de bijbehorende verhuiskostenvergoeding. Meer informatie over deze regeling vindt u hier.

Veel gestelde vragen De Deining

Wijkkaart De Deining 

PEU gevel PET gevel PEV plattegrond PEU plattegrond PET plattegrond