U bent hier:
< Back

Voor u en ons is het belangrijk dat de woning die u huurt in goede staat van onderhoud verkeert. De verhuurder en de huurder hebben hierbij allebei een aantal verplichtingen. Dit is wettelijk vastgelegd.

Wat doet GoedeStede
GoedeStede moet er voor zorgen dat de basis van de woning in orde is. GoedeStede voert alle grote onderhoudswerkzaamheden in en aan uw woning uit, zoals buitenschilderwerk, herstellen van kozijnen, plaatsen van een nieuwe CV ketel, etcetera. Daarnaast voert GoedeStede tussentijds allerlei kleinere reparaties uit, meestal naar aanleiding van een melding van de huurder. Bij een verhuizing wordt gekeken of alles in de woning in een goede en verhuurbare staat verkeert.

Wat doet u zelf?
De huurder heeft volgens de wet de zorgplicht voor de woning. Dat u zelf behangt, en het binnenschilderwerk doet, is meestal wel bekend. Dat u ook kleine reparaties moet verrichten aan bijvoorbeeld scharnieren, stopcontacten, smeren van sloten, een lekkende kraan, etcetera, is minder bekend. Ook als door verkeerd gebruik of schuld iets kapot gaat, bent u daar als huurder verantwoordelijk voor.

In de brochure `ABC van het onderhoud` leest u welk onderhoud GoedeStede uitvoert en waar u als huurder verantwoordelijk voor bent.

U kunt een groot aantal onderhoudstaken door GoedeStede laten uitvoeren. Hiervoor sluit u een serviceabonnement af

Basiskwaliteit
Voor ons is het belangrijk dat uw woning heel en veilig is. Daarbij gaan we uit van een basiskwaliteit. Het kan dus voorkomen dat er onderdelen in uw woning zijn die u wellicht niet (meer) zo mooi vind, maar nog goed functioneren. Een paar voorbeelden:

  • Op de deur naar de woonkamer zijn gebruikerssporen zichtbaar. Wij vervangen deze deur niet. U mag de deur natuurlijk zelf wel in een neutrale kleur overschilderen.
  • Een paar tegels in de badkamer zijn stuk. GoedeStede vervangt alleen de kapotte tegels.¬† Het is dus mogelijk dat u een kleurverschil ziet.