U bent hier:
< Back

Hennep kweken in uw woning of bedrijfsruimte tolereren wij niet. In geen enkele hoeveelheid. Dit staat ook in het Huurreglement dat u bij ons heeft getekend (Artikel 7 Verplichtingen van de huurder)

Gevolgen
Ontdekken wij bij u hennepteelt, dan zijn dit de gevolgen:

  • GoedeStede zegt nog dezelfde dag uw huurcontract op. U heeft dan geen woning meer.
  • GoedeStede heeft een boetebeding. (Zie artikel 16 van ons huurreglement)
  • U kunt enkele jaren geen aanspraak maken op een urgentie woning.
  • De Belastingdienst controleert of de inkomsten uit de hennepteelt aan de Belastingdienst zijn opgegeven. Zo niet, dan moet deze alsnog betaald worden, evenals een boete. In bepaalde gevallen volgt strafrechtelijke vervolging wegens belastingfraude.
  • Het UWV zet een eventuele uitkering stop en vordert de eventueel ten onrechte ontvangen uitkering terug.
  • De beheerder van het elektriciteitsnet sluit de stroom af en verwijdert de meter. De kosten voor de illegaal afgetapte stroom worden verhaald.
  • De politie en het Openbaar Ministerie vervolgen de kweker. Wie wordt veroordeeld, moet de straf ondergaan (een boete of gevangenisstraf) en krijgt een strafblad.

Gevaarlijk
Wiet kweken een onschuldige hobby? Niets is minder waar. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. De teelt en de handel van hennep zijn steeds vaker in handen van zware criminelen. Telers worden steeds vaker het slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar er zijn meer risico´s. Ook de kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. Hennepteelt is levensgevaarlijk. Niet alleen voor u, als bewoner van het pand, maar ook voor omwonenden.

Hennep blijft niet onopgemerkt!
GoedeStede werkt samen met verschillende partijen in Almere en Flevoland om hennepkwekerijen op te sporen. We werken samen met bijvoorbeeld andere woningcorporaties, commerciële verhuurders,  de gemeente Almere, politie Flevoland en Liander. Door deze samenwerking zijn diverse hennepkwekerijen opgerold.

Meer informatie?
Meer informatie over de samenwerkende partijen in de strijd tegen hennep vindt u op www.stophennepteelt.nl.