Hoe laat ik weten dat ik belangstelling heb voor een woning in de Middachtenlaan of De Klinkenberg?
Via de website van WoningNet kunt u uw reactie doorgeven.

LET OP: voor de eengezinswoningen moet het huishouden uit minimaal 3 personen bestaan.

Als u in aanmerking komt voor een woningaanbieding krijgt u van GoedeStede een welkomstmail met verdere informatie, een digitaal keuzeformulier en de link naar de brochure. Op het keuzeformulier kunt u uw voorkeuren aangeven voor een begane grond- hoek- of een tussenwoning. U kunt voor maximaal 6 woningen uw voorkeur doorgeven. Het formulier moet binnen 2 werkdagen door ons ontvangen zijn.

Na ontvangst van het keuzeformulier sturen wij u een voorlopige aanbieding met de toegewezen woning per mail toe. U heeft  5 werkdagen de tijd om ons de benodigde papieren (zoals een IBRI, uittreksel, kopie legitimatie etc.) toe te sturen. Om dit proces snel te laten verlopen willen wij de stukken bij voorkeur compleet per mail ontvangen. Is dit niet mogelijk? dan mag u de stukken natuurlijk ook in de brievenbus van GoedeStede deponeren of de stukken per post toesturen. U moet er dan wel voor zorgen dat de stukken binnen de gestelde termijn door ons ontvangen zijn.

Wanneer hoor ik of ik voor de woning van mijn keuze in aanmerking kom?
Na ontvangst en toetsing van de door u geleverde gegevens krijgt u binnen 10 werkdagen definitief bericht.

Als mijn voorkeur niet beschikbaar is, krijg ik dan een alternatief aangeboden?
In principe niet tenzij u op het keuzeformulier aangegeven heeft dat u een willekeurige woning toegewezen wenst te krijgen..

Hoe kan ik mijn keuze bepalen?
De keuze maakt u op basis van de informatie in de brochure en de plattegronden.

Waarom zijn de appartementen duurder dan de eengezinswoningen?
De bruto huurprijs van de appartementen is hoger dan die van de eengezinswoningen omdat de servicekosten bij de appartementen hoger zijn. De kale huurprijs van de appartementen is € 598.00 en van de eengezinswoningen € 618.00.

Hoe ziet mijn woning eruit bij oplevering?
De woning wordt “kaal” opgeleverd en is dus niet voorzien van stoffering en behang.

Kan ik de woning van te voren bezichtigen?
Nee, dit is in verband met de bouwwerkzaamheden helaas niet mogelijk.

Wanneer is de oplevering?
Zowel de eengezinswoningen als de appartementen worden verspreid over het laatste kwartaal van 2015 opgeleverd.

Bij de definitieve goedkeuring ontvangt u de voorlopige datum van de oplevering van uw woning.

Kan ik bij mijn woning parkeren?
Het merendeel van de woningen heeft geen parkeerplaats bij de woning. De gemeente Almere legt eind oktober een algemene parkeerplaats nabij het spoor aan. GoedeStede kan geen garantie geven dat de parkeerplaatsen op tijd gereed zijn.

 Kan ik een 2e toilet plaatsen?
In de eengezinswoningen is het mogelijk om in de badkamer een 2e toilet te plaatsen.
U dient hiervoor vooraf bij GoedeStede een ZAV formulier (zelf aangebrachte voorziening) aan te vragen. Pas wanneer u schriftelijk toestemming heeft van GoedeStede is uw aanvraag definitief. Wilt u al vanuit de bouw een 2e toilet laten plaatsen dan kunt u na de definitieve toewijzing van de woning contact opnemen met firma Van der Sluis uit Genemuiden, zij bieden het plaatsen van een 2e toilet aan voor € 530.00 inclusief materialen en arbeidsloon. Telefoonnummer Van der Sluis: 038-3446555.

Ik krijg geen email van GoedeStede?
Het kan voorkomen dat de berichten van GoedeStede in uw map ongewenst of Spam box terecht komen. Check deze dus regelmatig. U kunt dit in het  vervolg voorkomen door het bericht te openen en als “veilig” te markeren.