Wacht je zelf op een passende woning? Of ken je iemand? Helaas zijn de wachttijden voor een huurwoning lang. Wat ons betreft kan en moet de woning*markt* anders worden ingericht.

Dit is het moment dat er in de Tweede Kamer in Den Haag over de Volkshuisvesting wordt gesproken. De Woningwet wordt geƫvalueerd en de Minister werkt aan nieuwe wetsvoorstellen. Deel je verhaal of woonwens via social media met #ikwileenhuis. Daarmee geven we de #wooncrisis een gezicht en tonen we de urgentie aan dat het snel anders moet.

Wij (woningcorporaties) willen graag iedereen een passend huis bieden. Maar helaas staat de wet- en regelgeving ons lang niet altijd toe om de juiste dingen te doen. We bouwen nieuwe woningen en verhuren de woningen zo passend mogelijk, maar we doen meer.

GoedeStede werkt ook, samen met andere corporaties aan een bezwaarschrift. Daarmee proberen we de enorme belastingdruk te verlagen waardoor er meer geld over blijft om gewoon goede woningen te bouwen en beheren. Het bezwaar maken we niet om een juridische strijd aan te gaan, maar om te laten zien dat we principieel tegen onder andere de verhuurderheffing zijn. Daarom vragen we (media) aandacht. De kern van het bezwaar vormt artikel 19 van de Woningwet. Dat stelt dat we middelen van de volkshuisvesting moeten inzetten ten behoeve van de volkshuisvesting. We houden een pleidooi voor het niet laten afkalven van de volkshuisvesting zodat straks niemand meer een betaalbaar huis kan vinden!