Woningstichting GoedeStede start maandag 18 juni officieel met het groot onderhoud aan de huurwoningen in de Hofmark in Almere Haven. Op het grote bouwbord aan het begin van de wijk wordt de start van het project aangekondigd.
De woningen in de Hofmark staan er inmiddels zo’n 40 jaar en dan is het tijd voor een grotere onderhoudsbeurt. Niels Degenhardt, projectleider onderhoud bij GoedeStede, licht toe; “Van buiten zal er niet veel veranderen aan de woningen. De bewoners krijgen weliswaar een nieuwe voordeur, nieuwe ramen en wordt de boel weer opgefrist maar binnen gaan we flink aan de slag. De keuken, badkamer en het toilet worden volledig vernieuwd. Ook de mechanische ventilatie wordt aangepast en het aanwezige asbest wordt gesaneerd.”

De eerste bewoners zijn inmiddels door GoedeStede en onderhouds- en afbouwbedrijf Hemink Groep geïnformeerd over de aanpak. “Sommige werkzaamheden geven nu eenmaal overlast, daar zijn we heel eerlijk over. In die periode kunnen bewoners gebruik maken van de douche- en rustwoningen in de wijk” vult Niels aan. Het onderhoud aan de 171 huurwoningen is volgens planning in april 2019 volledig afgerond.