Almere, 7 februari 2018 – Met het slaan van piketpalen markeerden Franc Weerwind, burgemeester van Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede, Tako Postma, architect-partner bij architectenbureau Inbo, Christian Schuurman, projectleider bij Trebbe en Antje de Groot, directeur bij Trebbe de officiële start van de bouw van 62 appartementen Almere Buiten. Daarnaast ging het vijftal, in huiskamersetting, met elkaar in gesprek over het thema veilig wonen. De ochtend werd muzikaal omlijst door de Almeerse zangeres Melany Sharon.

Burgemeester Franc Weerwind: “Ik ben blij met het ontwerp en de bouw van de Carambei. Deze appartementen van 50 vierkante meter voorzien in een behoefte voor zowel jongeren als ouderen en het is goed om te constateren dat er voor deze doelgroepen wordt gebouwd. Met dit plan ontstaat er ook een mooie invulling voor de locatie en het brengt de afronding van het centrum van Almere Buiten weer een stap dichterbij. Als onderdeel van de ontwikkeling zal het omliggende openbaar gebied ook definitief ingericht worden, waarbij er gestreefd is naar vergroening van het centrum.”

Arjan Deutekom, directeur GoedeStede: “We weten dat de vraag naar betaalbare sociale huurwoningen enorm groot is in Almere. Rond de kerst hopen we aan 62 bewoners de sleutels van hun nieuwe woning te overhandigen. En wij bouwen er binnenkort nog meer in het centrum van Almere Buiten.”

Over de appartementen

De naam Carambeí verwijst naar een Braziliaanse gemeente in de staat Paraná. Het is de eerste succesvolle Nederlandse nederzetting en landbouwkolonie in Brazilië. In het gebouw Carambeí worden 62 tweekamerwoningen gerealiseerd. De tweekamerappartementen met een vloeroppervlak van 50m2 zijn zeer geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.

De bouw van het complex start begin februari 2018, naar verwachting wordt het gebouw eind dit jaar opgeleverd