Van oudsher is het bereiken van een hoogste punt een moment om feestelijk aandacht aan te geven. Geheel in die traditie markeerden Arjan Deutekom, directeur/bestuurder GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord het hoogste punt van 99 nieuwe appartementen Almere Buiten. Samen plaatsten zij, onder toeziend oog van de bouwvakkers, de laatste prefab betonplaat. Aansluitend was er tijd voor een winterse lunch op de bouwplaats.

“Samen met Trebbe hebben we net een ‘tiny house’ gebouwd in Almere Poort. Dat is tegenwoordig hip. Deze tweekamerwoningen zijn eigenlijk ook ‘tiny houses’, maar dan gestapeld.” aldus Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede. Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord vult aan: “Het is prachtig dat we in de jarenlange samenwerking met GoedeStede aandacht hebben voor nieuwe dingen zoals het tiny house in Almere Poort. En het is erg mooi dat we tijdens onze samenwerking aandacht blijven houden voor tradities zoals de viering van een hoogste punt.

Over de appartementen

De 99 appartementen zijn verdeeld over twee appartementencomplexen en verrijzen op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat in het Centrum van Almere Buiten. De gebouwen zijn ontworpen door het gerenommeerde architecturenbureau Inbo. Het complex Castrolanda biedt ruimte voor 56 woningen. Het gebouw Holambra heeft 43 appartementen. De twee- en driekamerappartementen variëren in vloeroppervlak tussen 50m2 en 70m2. Woningstichting GoedeStede biedt de woningen in januari aan via Woningnet.

Over de bouw

De bouw startte eind maart 2017. Naar verwachting worden de twee complexen in het voorjaar van 2018 opgeleverd. De appartementen worden gerealiseerd volgens HoogWonen, het concept van Trebbe voor appartementen. Mede door de inzet van dit concept, is Trebbe in staat een vlekkeloos proces en vaste doorlooptijd te garanderen.