Met het hijsen van een vlag markeerden Tjeerd Herrema, wethouder ruimte, wonen en wijken bij de gemeente Almere, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord, de officiële start van de bouw van 99 appartementen.  

“Ik kan wel stellen dat met deze nieuwe woningen de trein voor meer sociale huurwoningen in Almere behoorlijk op stoom begint te komen”, aldus Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede. De nieuwbouw past binnen de prestatieafspraken die de gemeente Almere en woningstichting GoedeStede hebben gemaakt.

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “Het is opnieuw gelukt binnen de strikte kaders van sociale woningbouw goede betaalbare huurwoningen te bouwen. Dit kan alleen maar doordat GoedeStede investeert in goede samenwerkingen met vaste partners.”

Over het ontwerp

De twee appartementencomplexen verrijzen op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat in het Centrum van Almere Buiten. Ze zijn ontworpen door architectenbureau Inbo. De 99 appartementen zijn verdeeld over twee blokken. Het gebouw Castrolanda biedt ruimte aan 56 appartementen. Het gebouw Holambra krijgt 43 appartementen. Deze twee- en driekamerappartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden. Alle woningen zijn betaalbaar voor mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Oplevering

De bouw van beide complexen start eind maart. Naar verwachting worden de twee complexen in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Aansluitend zijn, op uitnodiging van GoedeStede, de aanwezigen met elkaar in gesprek gegaan over de toekomstige opgaven op het gebied van wonen en de volkshuisvesting in Almere. GoedeStede brengt de opbrengst onder de aandacht van de toekomstige informateur en het nieuwe Kabinet.