Woningstichting GoedeStede gaat 99 sociale huurappartementen bouwen aan de Rio de Janeirostraat in Almere Buiten. Het huurcomplex krijgt twee- en driekamerwoningen. Het gaat om woningen die worden toegewezen aan huurders met de laagste inkomens.

Eerste paal
De afspraak tussen GoedeStede en de gemeente Almere is recent gemaakt.  De ontwerpen worden nu verder besproken. Een exacte datum voor het slaan van de eerste paal is daarom nog niet bekend. Naar verwachting is dat eind 2016.

Huurprijs
De huurprijs is 586,68 euro. Om voor deze woningen in aanmerking te komen mag een eenpersoonshuishouden tot 22.100 euro per jaar verdienen. Voor huishoudens die bestaan uit twee personen is de inkomensgrens 29.000 euro per jaar.  De woningen zullen via WoningNet worden aangeboden.

Behoefte aan betaalbare woningen
Er is veel behoefte aan woningen waar mensen met een huurtoeslag kunnen wonen.  De voorraad van kleinere maar vooral betaalbare huurwoningen moet daarom snel groeien. GoedeStede bouwt niet alleen nieuwe woningen, maar bouwt ook leegstaande bedrijfspanden in wijken om tot woningen.