In oktober 2003 werd op de kopgegvel van een woning van GoedeStede aan het Deventerpad/Doesburgkade het gevelschilderij ‘de Zeemeermin’ onthuld. Het schilderij is gemaakt door de Iraanse kunstenaar Bozorg Khazraei. Bozorg woont al sinds jaar en dag in een huurwoning van GoedeStede, pal naast ‘zijn’ schilderij.

ZeemeerminHerkenningspunt
Vanaf de dag van de onthulling is iedereen enthousiast over het schilderij, zowel omwonenden als bezoekers van het stadscentrum.  De kleurige afbeelding is mede door zijn afmetingen een herkenningspunt in de stad geworden. Regelmatig staan stadstoeristen even stil om het schilderij te fotograferen.
Na ruim 11 jaar had  het verfwerk beschadigingen opgelopen, en ook de blauwe achtergrond zag  er niet meer optimaal uit.

Herstel
GoedeStede heeft een budget beschikbaar gesteld om het schilderij te herstellen en een opfrisbeurt te geven. De kunstenaar kwam met het plan om ook de linkerkant van de gevel in het schilderij op te nemen.
Het herstel sloot aan bij schilderwerkzaamheden die gepland waren op het Deventerpad. Door de belangeloze medewerking van schildersbedrijf Hemink en steigerbouwer JBB is de muurschildering binnen drie weken gerestaureerd. Kunstenaar Bozorg heeft zichzelf overtroffen met een kleurrijk en poëtisch meesterwerk. Ondanks de tropische temperaturen waaronder hij in de afgelopen periode achter een doek zijn werk deed, is het resultaat geweldig. Dit werd zichtbaar toen de steigers op 15 juli verwijderd werden. Sommigen herkennen zelfs de huisstijlkleuren van GoedeStede in het werk.[/fusion_text][/one_full]