Woont u in een grote woning en wilt u kleiner wonen?

Dan kunt u met voorrang reageren op een passende (senioren) woning. Deze regeling heet ‘van groot naar beter’. Deze regeling is bedoeld om (oudere) huurders die te groot wonen te helpen verhuizen naar een kleinere, passende woning.

Het mes snijdt  op deze manier aan twee kanten: Er komen meer eengezinswoningen beschikbaar én senioren verhuizen naar een meer passende woning waardoor ze prettig en langer zelfstandig kunnen wonen.

Voorwaarden
Om voor deze regeling in aanmerking te komen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Uw huishouden bestaat uit maximaal 2 personen.
  • Kinderen maken geen deel uit uw huishouden.
  • 1 persoon is minimaal 55 jaar
  • De huidige eengezinswoning heeft 4 slaapkamers of 3 slaapkamers met een volwaardige zolder die als slaapkamer is te gebruiken.
  • Het huishoudinkomen is maximaal € 39.874,– (peil 2016)
  • De aanvrager(s) staan op één inschrijfnummer ingeschreven bij WoningNet.

Werkwijze
U geeft bij GoedeStede aan dat u in aanmerking wil komen voor deze regeling.  U kunt dat doen via dit formulier of via onderstaande groene knop. U kunt op het formulier  ook aangeven welk wooncomplex uw voorkeur heeft.

Als er een seniorenwoning in het complex van uw voorkeur vrijkomt dan neemt de verhuurconsulent contact op u op en maakt een afspraak voor een gesprek. In dit gesprek worden uw inkomstengegevens gecontroleerd en de details van de woning met u besproken.

Daarna kunt u een afspraak maken de woning  te bezichtigen.  Wanneer  u de woning accepteert ontvangt u een woningaanbieding.

Verhuiskostenvergoeding
U kunt in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. Hiervoor moet u zelf contact opnemen met de gemeente Almere. Als de huurovereenkomst van de grote woning beëindigd is, betaalt de gemeente Almere de verhuiskostenvergoeding uit.

Heeft u nog vragen? Vul dan dit contact formulier in.

AANMELDEN