Nieuwbouw in Almere-Buiten

Eind 2018 wordt het gebouw Bolívar opgeleverd. Het gebouw bevindt zich aan de Buenos Airesstraat in het centrum van Almere Buiten.

De naam Bolívar verwijst naar de persoon Simón Bolívar, een Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder. Simón Bolívar stond aan de wieg van de landen Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela en Bolivia. Dat laatste land is naar hem vernoemd. Het gebouw bestaat uit 95 tweekamerwoningen.

De huurprijs van de appartementen bedraagt ca. € 597,- per maand exclusief servicekosten (prijspeil 2018).  Om in aanmerking te komen voor deze woningen moet u ingeschreven staan bij WoningNet.

Om in aanmerking te komen voor deze woningen moet u ingeschreven staan bij WoningNet.

TROJE-toren

In het najaar van 2018 levert GoedeStede de TROJE-appartemententoren in het Homeruskwartier in Almere Poort op.

Woningstichting GoedeStede en Triade realiseren met dit project passende woonruimte voor bewoners (20-50 jaar) met een licht verstandelijke beperking. De 28 bewoners krijgen allemaal een eigen appartement en Triade ondersteunt hen in het zelfstandig wonen.

In het voorjaar van 2019 levert GoedeStede het gebouw Carambeí op. Het complex met 62 appartementen wordt aan de Evenaar, naast de Hema, in het centrum van Almere Buiten gerealiseerd.

De naam Carambeí verwijst naar een Braziliaanse gemeente in de staat Paraná. Het is de eerste Nederlandse landbouwkolonie in Paraná en de eerste succesvolle Nederlandse nederzetting in Brazilië.

De huurprijs van de tweekamerwoningen is ca. € 597,- per maand exclusief servicekosten (prijspeil 2018).  Om in aanmerking te komen voor deze woningen moet u ingeschreven staan bij WoningNet.

In het najaar van 2019 levert GoedeStede 41 appartementen in het gebouw AanMere in de Eilandenbuurt in Almere Buiten op.  Woningstichting GoedeStede en Stichting Begeleid Wonen Almere (BWA) realiseren met dit project passende woonruimte voor jong volwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum. De 41 bewoners vormen gezamenlijk een woongroep en worden ondersteund in het zelfstandig wonen.

 

 

De gemeente Almere groeit organisch en GoedeStede wil mee blijven groeien omdat wij van mening zijn dat dit past bij (de opgave van) een stad als Almere.

Wij streven naar een evenwichtige verhouding tussen grondgebonden en gestapelde woningen.

  • Wij voegen nieuwe woningen toe in de prijsklassen tot de maximale huurprijs.
  • Wij passen ons programma van eisen aan; sober en doelmatig wonen voor een basiskwaliteit.
  • Wij optimaliseren het ontwikkel-, bouw- en onderhoudsproces steeds verder.
  • Wij houden de omvang van de sociale huurvoorraad in stand.
  • Wij onderzoeken de mogelijkheden om bedrijfsruimten te transformeren in woningen